Arama
Arama Sonuçları
Bakan Şimşek duyurdu: Yapay zeka kullanarak tespit etmeye başladık
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sektörleri radarına aldı. Bakanlık, tespit için yapay zekayı da etkin olarak kullanıyor.
"Yapay zeka kullanarak tespit etmeye başladık"
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sektörleri radarına aldı. Bakanlık, tespit için yapay zekayı da etkin olarak kullanıyor.
Türkiye genelinde eş zamanlı gıda denetimi yapılacak
81 ilde eş zamanlı olarak lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde denetimler artırılarak, gerekli görülen yerlerden numune alınıp, uygun olmayan işletme ve ürünlere idari yaptırım uygulanacak.
Son 1 yılda 2 bin bayi kapısına kilit vurdu!
Benzin fiyatı ve motorin fiyatları için peş peşe yapılan zamların ardından akaryakıt bayileri zor bir döneme girdi. Sektörde kâr marjları, artan giderler ve POS komisyonu nedeniyle hızla azalırken, vergiler ve kurun da etkisiyle son 1 yılda 2 bini aşkın bayinin kapandığı öğrenildi. Bu gelişmelerin ardından sektör çok önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bayiler 31 Ağustos’ta verilecek teminat mektupları için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvurmaya hazırlanıyor.
TESK: 'Esnafa ticari akaryakıt verilsin'
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa ticari akaryakıt verilmesi önerisinde bulundu.
TBMM, en uzun yasama dönemini geride bırakıyor
Cumhuriyet tarihinin en uzun yasama dönemini geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 27. Dönem'de toplumun ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için yoğun mesai yaptı.TBMM'de 7 Temmuz 2018'de başlayan 27. Yasama Dönemi, 14 Mayıs'ta sona erecek.
Meclis’in gündemi bu hafta yoğun
Meclis haftaya yoğun bir gündemle girecek. Başörtüsüne anayasal güvence ve ailenin korunmasını içeren teklifin Meclis süreci başladı.
Haksız rekabetin önüne geçme teklifi komisyondan geçti
Piyasada haksız rekabetin önüne geçmeyi amaçlayan kanun teklifi, Meclis Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle tarım ve gıda ürünlerinde ödeme süreleri yeniden belirleniyor. Perakende ticarete ilişkin idari para cezaları artırılıyor.
Kaçak makaron sayısı rekor seviyeye ulaştı
Kaçakçılık ülke ekonomisine verdiği zararların dışında terör örgütleri için de ciddi bir finans kaynağı. Sadece tütün ürünlerindeki kaçakçılığın 50 milyar TL'lik bir vergi kaybına neden olduğu tahmin ediliyor. Yıllar içerisinde kaçak sigara ile mücadeledeki başarı, kaçakçıları farklı yöntemlere yönlendirdi. Kaçak sigaranın yerini yasa dışı açık tütün ve makaron aldı. Sadece bir haftada yapılan bazı operasyonlarda ele geçirilen makaron sayısı 2021 yılının tamamında yakalanana yaklaştı.
''Güçlü SGK, güçlü Türkiye demek”
Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kastamonu’da da 'Sosyal Güvenlik Haftası'nın 16. yılı SGK Kastamonu İl Müdürlüğü'nün çeşitli etkinlikleri ile kutlanıyor. Sosyal Güvenlik Haftası'nın 16. yıl kutlamaları nedeniyle bir basın açıklaması yapan SGK Kastamonu İl Müdürü Zafer Şimşek, ülke genelinde sosyal güvenlik bilincinin oluştuğunu ve nüfusun neredeyse tamamının sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduğunu söyledi.
Başesgioğlu: 'Barışacağız, bölüşeceğiz, büyüyeceğiz'
Divan Başkanlığını Memleket Partisi Genel Sekreteri Y. Kayhan Yüreğir, Yardımcılığını Parti Meclis Üyesi Eşber Atilla, katip üyeliklerini de Niyazi Yıldırım ve Kerem Başesgioğlu’nun yaptığı blok liste halinde yapılan genel kurula Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurdan Şahin Demirbağ, Memleket Partisi Genel Sekreteri Y. Kayhan Yüreğir, Parti Meclis Üyesi Eşber Atilla, CHP eski İl Başkanı Murat Karasalihoğlu, Genç Parti, Zafer Partisi, İYİ Parti, Türkiye Değişim Partisi başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı.
'Baba mesleğine ilgi azalıyor'
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ticaretin ve ekonominin temeli esnaf ve sanatkardır. Ancak günümüzde esnaf ve sanatkar olmayı seçen, baba mesleğini icra etme eğiliminde olan genç sayısı azalıyor. Daha önce 50, 60 yıl, 100 yıl, devam eden köklü ticaret anlayışı bitiyor” dedi.
“Toplumsal barışa ve kucaklaşmaya ihtiyaç var”
Türkiye Değişim Partisi, Parti Meclis Üyesi Kastamonu İl Başkanı Ender Karahasanoğlu, basın açıklaması yayınladı.
“Kayıt dışına kayıtsız kalmayalım”
Kastamonu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Zafer Şimşek, kayıt dışı istihdam konusunda duyarlılık çağrısı yaptı. Şimşek, kayıt dışı istihdamın hem işveren hem kamu yönetimi hem de işçinin üzerinde olumsuz etkiler barındırdığını ifade ederek, bu duruma karşı kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirtti
'Geçici panayırlar, esnafa darbe vuruyor'
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandeminin ekonomik koşullarını silmeye çalışmasına karşın panayırların esnafa darbe vurduğunu belirterek, “Günlerce ve ticari işletme gibi satış yapan panayırların denetimleri artırılmalı” ifadesini kullandı